Folklore ….. het succes van uw evenement !

Steltenlopers van klein naar groot, een fantastisch spektakel.

Folklore op zijn best, te boeken in diverse samenstellingen, voor uw braderie, winkelweek of streetparade, gegarandeerd spektakel. De groep loopt op stelten, in hoogte variërend van 1 m tot 2,5 m, aangevuld met klompenlopers. Meestal vrouwen die lopen op klompen vastgemaakt op houten ski's. De Steltenlopers van Merchtem doorkruisten in de afgelopen jaren gans België plus een groot deel van Europa. Optredens in landen als Nederland, Luxemburg, Duitsland, Engeland, Italië, Ierland, Frankrijk, Zwitserland, Denemarken, Polen, Roemenië. Zelfs Rusland, Amerika & Japan zijn hen niet vreemd gebleven.

Zoekt u media aandacht voor een campagne of winkelweek festiviteit. Gegarandeerd boekt u succes met deelname van de Steltenlopers.


  

Ooit wel eens een showkorps fietsend zien musiceren?

Op vele evenementen heeft de Bicycle Showband Crescendo uit Opende opgetreden en deze blazende en trommelende fietsers waren meermalen te gast op televisie, zowel in binnen- als in het buitenland. Zowel Nationaal- als Internationaal is het korps een graag geziene gast bij allerlei evenementen. Naast hun bekende galatenue treedt Crescendo ook op in klederdracht.

Naast deelname aan vele evenementen in eigen land, wordt veelvuldig medewerking verleend in landen als Zwitserland, Noorwegen, Frankrjk, België en zelfs werd meermalen een tournee gemaakt door Japan. Op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade oogst het korps altijd veel succes, kortom een korps die op uw evenement niet mag ontbreken …..


Caribbean Show & Latin Rhytmes

Bij het horen van de bruisende en swingende klanken van een Caribbean Show slaat uw hart zeker muzikaal op hol en neemt uw hartslag een ritmische beat aan. U waant zich al snel in de wervelende sferen van het Braziliaans straatcarnaval van Rio de Janeiro. Opzwepende samba ritmes en sensuele dansen zijn de ingrediënten voor een kleurrijk spektakel.

Warme en sfeervolle melodieën vergezeld van uitstekende shows die op een karakteristieke wijze worden vormgegeven mogen zeker niet ontbreken op uw evenement. 


Een onvergetelijk schouwspel!

Waar dit verassende en dolkomische muziekgezelschap op een 4 meter lange, zes persoons tandem verschijnt, steelt het de harten van het publiek. Monden vallen open van verbazing en een lach breekt door op vele gezichten. Aanstekelijke, vrolijke muziek wordt al fietsend gespeeld. Plotseling stopt het gevaarte,  de muzikanten stappen af met veel bombarie en er volgt een onnavolgbare taptoe, een hilarische ballet act of een absurde slapstick met halsbrekende, acrobatische toeren. Daarbij wordt niet geschroomd de toeschouwer op het verkeerde been te zetten en is zelfspot één van de ingrediënten.     Als de tandem na veel geharrewar weer vertrekt, blijft het publiek achter in het besef getuige te zijn geweest van een uniek schouwspel. Dit fietsorkest steelt al jaren de show op straattheaterfestivals, in optochten, bij openlucht-feesten, bij de opening van wegen en fietspaden en in winkelcentra in binnen- en buitenland.      


Uitgedost met blauwe kiel en rode zakdoek met witte bolletjes brengen De Lichtaartase Kloppers een spetterende vertoning. Het dorsen van de rogge met de vlegel wordt gedemonstreerd in groepen van twee tot tien personen. Op bepaalde momenten is er zelfs een optreden met circa 15 tot 20 dorsers samen. Iedere combinatie heeft zijn eigen klank en ritme. Telkens wordt het gebeuren van commentaar in het passende kader geplaatst. Het verhaal van "boer Dikgat" of "Jan haalt spek uit de pan" spreekt tot de verbeelding van uw toeschouwers.

Hun optreden is samengevat in een spektakel van 2 x 20 minuten, doch kan meermaals worden opgevoerd of ingelast in uw programmering, al naar gelang de wensen van U als organisator/-trice.


Wat ….. een koenckelpotfanfare !!!!!

De koenckelpot, ook wel foekepot of rommelpot genoemd, is een conservenblik, bespannen met een varkensblaas. In de varkensblaas wordt een bamboestokje (Spaans rietje) vastgemaakt. Door met een vochtige hand op en neer te bewegen langs het stokje ontstaat een sonoor geluid. Luister hier hoe dat klinkt. Naast de koenckelpot behoren de stampvol en de accordeon tot de vaste instrumenten van de Eerste Yerseksche Koenckelpot Fanfare.

Een sensatie voor elk evenement, zowel indoor- als outdoor. Kortom, deze unieke samenstelling mag op uw evenement zeker niet ontbreken!


Int. Corps Promotions beschikt over jarenlange ervaring om u een gericht advies te geven voor de samenstelling van uw evenement.

Wenst u meer informatie of een geheel vrijblijvende offerte, neem dan contact op met:

Int. Corps Promotions  

Het juiste adres voor de samenstelling van uw evenement.

A. van Heestraat 8, 4493 AK Kamperland

Gsm +31(0)6 - 51 49 74 73 E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.